Cuti Sem ♥

Assalamualaikum again and again ~ Teehee ! ^^ okay, memandangkan aku sekarang sangat amatlah bosan, walaupun agak lambat nak story mory pasal cuti sem aku tapi xkesah la, nak coret2 jgak sbb suka suki aku la kan.. hewhew >_< ... okay, cuti sem aku kali ne aku banyak habiskan masa kat rumah, xpala kan, sbb nanti aku pasti akan rindu "RUMAH" jgak hmm okay xpayah nak touching2 sangat,  nanti ada orang kata aku ngada2 pulorkk hoho, okay abaikan, selain kat rmh tolong mami aku jaga budak darwish yang dah besarr plus nakal tuuhh.. hehe aku ada jgak jumpa syg aku.. eh  bukan syg yg tuuuuuhh.. syg yg ne bestie2 aku.. first my chi wen familia.. alhamdulillah, hubungan kami masih mcm dlu, happy dpt bestie mcm along, juju, sharin.. dorang awesomeee sangat awesomeeee ... hmm nak post gambar masa jalan2 ngan dorg tapi, along blm bg gmbr tuh ohhh sedeyyy T___T xpa, smpai kiykiy I mintak eehh heewhew.. Then aku ada jgak hangouts dengan bestie2 ku yg tercinta jgak.. cik ija, ain, n sis tracy, plus xiuxiu pun ada join mmg "terbaikkkkk" la dorg.. happening habis kalau jalan ngan dorg.. boleh2 pipi aku mengembang sbb asyik ketawa jak heeee .. gonna miss them later..

this is my sis tracy ~
cik ain suhada phewww~ ^^
this is my acik ijaaa peace yooo >_<
cuba zoom in yg 2 org kat blkg tuh >_<

# gonna miss them later... xoxo ^^



Reactions:

Legacy

Assalamualaikum, hola holi cikebum cikebum..okay abaikan haha hmm .. okay title post kali ne ada kaitan dgn "telenovela" yang tengah hangat aku layan waktu cuti ne.. hoho, actually first tgk xminat cause aku xtau jalan crta dia, well slama ne terkurung kat bilik ku yang lagi tercinta nun jauh di kiykiy, eh sorry, i mean, ex- bilik haha.. okay sorry over lagi.. so bebalik kpd crta td, hehe aku layan crta tuh pun sbb mami aku yg minat.. but at last aku pun ter-minat jgak.. btw aku bkn nak crta sgt pasal crta tuh.. just soundtrack dia menarik hati aku.. well xtau kenapa la kan.. so nak share ckit lyric lagu tuh...sat ehhh satttt >_<


I Know He's There Waiting For Me 
How can this be
You can’t wait for me
We hoped for the best when we parted

I see you now
Loving someone else
Is she better than me

Take this pain
Off my chest
Thought of love will last

I’m hoping to find another
Someone better
Who’ll treat me like a queen

Someone who listens
Someone who cares
And takes me just as I am

I know he’s there watching over me
(I know he’s here)
He is so ready to believe in me (believe in me)
I know he’s there waiting for me (waiting for me)

#okay cukup, nak dgr lagu ne? search la kat you-tube heeeee .. okbai *winkwink* 
Reactions:

La Tahzan "Jangan Bersedih"

Allah tidak pernah mencabut sesuatu dari anda kecuali dia mengantikan yang lebih baik. Tetapi, itu apabila anda bersabar dan redha dengan segala ketetapan-Nya.


#...dan janganlah kamu bersikap lemah dan jangan (pula) bersedih hati.. (Ali Imran, ayat 139)
#...janganlah kamu bersedih, sesungguhnya Allah selalu bersama kita... (At-Taubah:40)
Reactions:

Alhamdulillah ~ Hola My 2nd Sem ! ^^

Assalamualaikum bloggy! After a long time no posting any post here so harine nak post ckit la.. so this is it ! im done my first sem in UiTM. Result ?? hmm Alhamdulillah mgkin berbaloi dgn usaha yang tak seberapa tuh. so rasa bersyukur itu pasti ada tapi pastinya ada jugak sedikit kekecewaan melanda sbb xdapat capai DL tuh ! argghh.. but mcm nasihat mami, nenek, uncle, my friends "masih ada 5 sem, do ur best" !! =)

Well xlama lagi kna teruskan perjuangan sbb 2nd sem akan bermula this "MAC" ! omoooo ! mcm kejap jak kan? so aku kna tinggalkan rumah lagi, gonna miss my home, my family.. hmm xapalaaa.. cuti sem nanti bulan 6 jgak kan .. xlama tuh faz xlama.. just focus on your study ! xboleh main2 dah sem ne mcm sem lepas... kena usaha lebih banyak lagi.. So ! kepada bestie2 ku, acik ija n sis tracy ! kamu dah masuk penzara dah kan? penzara la sangatttt ! *matakeatastangandibahu* hehe so take care sista2 ku.. gonna meet uols again masa cuti sem nanti.. congratulations for result kamu =) do ur best for this sem  ! InsyaAllah blh dapat DL ! hehe.. to cik ain suhada makamaka kita akan jumpa d kiykiy dear housemate ! congrats jgak result anda ! =) 

Untuk sahabat2 UiTM dihatiku ! my coursemate ! my classmate ! my roomates ! hehe congrats jgak untuk result2 kamu =) Alhamdulillah kita kna tambah usaha lagi, xboleh main2 dah, xblh nak tgk wayang jak ! hehe  focus niat utama kita masuk "U" so kita kna bersyukur dengan semua yang kita milliki =) sbb ada yang tak ada peluang yg sama mcm kita.. so we need to hocus focus !! harhar.. so semoga berjumpa di UiTM dihatiku.. InsyaAllah =)

#perubahan itu perlu, berubah untuk menjadi yang lebih baik =)






Reactions:

Fall In Love

Assalamualaikum, baiklah nak update sikit blog yang berhabuk ne.. Fall in love??? yesss !! im fall in love with one song .. maybe rindu sangat dengan kawan2 dlu .. miss everyone of you :') seriously .. so nak share lagu tuh .. manatau kamu tertengok kan? Love you gurls always :')

Lagu Teman

Pertama kali kita berjumpa
Tidak kepastiannya ternyata
Diriku dipenuhi soalan
Ku tiada teman
Aku terlihat insan yang keliru
Air yang deras mencermin wajahku
Engkau menjelma memberi harapan
Menghulur tangan
Sempena hari mulia ini
Aku tersenyum lalu mengimbasi kembali
Semua yang kerap kita mengadukan
Kini jadi bahan rindu yang ku simpan
Detik masa kini kedengaran
Aku mengucap selamat jalan
Kepada teman yang sering menghibur
Dengan gurauan
Bagaikan anak yang baru dilahir
Titisan mata pun mula mengalir
Di simpang jalan kita menyebut
Kata terakhir … Wooo oooo
Sempena hari mulia ini
Aku tersenyum lalu mengimbasi kembali
Semua yang kerap kita mengadukan
Kini jadi bahan rindu yang ku simpan
Ku hargai semua yang terjadi
Memang nyata dirimu takkan ada pengganti
Semoga kita dapat bertemu semula
Kerna aku yakin engkau ‘kan sentiasa di hatiku
p/s : this song dedicate to my dearest friends, thanks for cheering every single day in my life... Lots of Love xoxo :*
Reactions:
CopyRight 2011♥ Me Myself My Life Story ♥