IQ Kreatif

Assalamualaikum semua .. ehemmmsss.. check check check .. achummm ~ oppssss .. sorry sorry , hehe ..cik faz baru dilanda demam yg sangat memenatkan dan merimaskan.. huhu .tapi alhamdulillah harine dah okay ckit .. hehe , nak tau bila cik faz demam? "nak jgak bgtau" ahaha lepas ikut activity IQ Kreatif kat libry harituh hari sabtu "17/12 .. terus demam .. huhu cian kan ?  kiki ..mmy kata kna angin .. angin? oh tidak ! haha .. okok .. dah dah , nak crta pasal activity tuh .. so ,dlm activity tuh ak satu group ngan cik ija hihi ..
Kami kump 9 .. "Kawaii Chingu" haha
okok.. actually , kami ikut activity ne just for fun , x kesah la menang atau tak , yg penting enjoy ! dpt ikut pun sb ada kakak kat libry tuh offer sb kami rapat dgn dia .. hehe , at first ,fikir argh ! boleh ker menang? malu la kalau kalah ngan budak2 .. haha.. tuptup , tgk org besar pun ada .. maksud aku besar golongan dewasa .. so , bukan la kami yg paling ehemm ! "paham paham laaaaa" haha
yg ne kakak2 ngan abg2 yg b'tugas untuk activty tuh.. =)
mmg fun lah ikut activity tuh d'samping dpt "duit" haha sapa nak bg kan? walaupn cuma Rm30 jak .hihi . ok , cta ckit pasal game tuh ,dia ada 3 sesi ,1st 10minit ,2nd 5 minit ,3rd 3minit . ayat untuk 1st sesi "aku tak ingat la " haha .. 2nd perpustakaan 3rd profesional . so dari ayat tuh kena bina b'berapa ayat lagi ..xla susah sgt kan.. tapi kalau otak dah tepu .. haaaa , susah yaaa amattt ! haha
yg ne kump lain..yg bju hitam ngn kuning tuh nama kumpnya "ANGRY BIRDS" hihi =D
hehe .. so , mcm yg ak ckp td ,kami dpt saguhati jak RM30 b'serta sijil penyertaan , okay la kan? hehe
Rm30 yg telah habis d'gunakan di ZIPANGU hahaha
ne sijil diaaa..hehe ak xpandai nak snap .. :p
cik ijaaaaaa =)
meeeeee [^ ^,]
p/s : we're having so much fun here before "Demam Melanda" herk -hugh ~ 

Reactions:

My Dear Darwish ~

Tok tok tok ! Assalamualaikum ! hehehe .. jgn suspen dulu ek tgk tittle kat atas tuh .. hihihi , ne la keja aku masa cuti ne .. jaga budak "Darwish" ne , haha ..dia ne anak kwn my mmy hehe so ,masa cuti ne aku tlg2 lah jaga dia . budak ne manja gila tau ! aku kena pegang dia 24jam , *xda la 24jam sgt ,dia balik jam 5 jgak haha* tapi best jgak jaga dia ne ,tak jgak aku sunyi kan kat rmh ne .so ,aku habiskan masa ak dgn dia sblm aku pg CUTI2 Malaysia n KERJA !.. haha .. mcm budak2 la aku kat rmh main dgn dia .. penat jgak la ,aku blh rehat n buat keja aku masa dia tido jak .. tapi dia tido pun kejap2 jak .. masa pagi dia dtg awal ,so xda harapan la nak bgn lewat masa cuti , dia dtg jak pagi2 ada dah kat sblah aku .. aisshh , potong btol .Tadi pagi dia ketuk kpala ak dgn mainan dia.. perghhh ! sakit tau naseb x benjol ..hahaha
comel tak dia tido , comel kan kan kan .. hihi

okok ,aku nak sambung jaga dia dulu k , ne td dia tido skg dah bangun .. aiyooooo , napa lah tido kejap2 ne ..hahaha k la bloggie ,chow cin chow .. *winkwink* [^ ^,].. assalamualaikum ~ 


Reactions:

My Soulmate My Besties ~

Assalamualaikum semuaaaaaaa ~ hehehe dah makan? belum ! sama laaaahhhh ~ nanti kita makan sama-sama k? hahahaha *aduih nanti tracy kata ku ckp sorg2 lagi haha* ~ okok memandangkan aku dah off dunia fb untuk smentara so kemungkinan aku akan sntiasa update blog neh.. hehe as tittle kat atas neh kan ... so ,nak crta pasal soulmate aka my besties ! Dalam tahun 2011 ,mksud aku masa aku form 6 neh *ayat berterabur* 
byk insan2 yang istimewa yg aku kenal .. sebab apa aku kata istimewa sb dorg la yg warnakan hidup aku , masa aku happy atau masa aku sedih dorg akan ada kat sisi aku ~ hehehe so , here aku akn kenalkan sorg demi sorg okay? haha      

okay .. this is makcik ijaaaa ~ haha .. aku knal dia dah lama~ since form1 .. tapi tym tuh blm rapat gk .. sb yea , aku kn masih xbesa ngan environment kat skola tuh .. hehe .. kami mula rapat since form 4 until now .. she's the one yg salu warnakan hidup aku , ngeee..makcik ! thank u coz always be with me ,and always share anything with me even sometime we got misunderstood oso kan? but we still stick together until now..  hehe .. she is my best sista ! aku dah anggap dia mcm my own sis ! kan makcik !rindu mau pukul kau  hehe cik, dun be sad , anything happen ,i will always here for u , dun be sad of those thing that make u down..with Allah will u will get ur true love someday .. i will always pray for u ..wish we will always be sista sehingga ke jannah ~ InsyaAllah =) love u makcik ..

hey cutieeeee ~ peace ! wawawa .. this cute ah moi .. is my best best best sista yg sangat funny n salu t'connect ngan aku sma mcm makcik ija aku jgak .. hahaha nama dia tracy aka ling lao shi .. hahaha tapi yg aku pelik , napa or lain kata dia garang .. wawawa ..dia garang? meh aku smackdown kasi dia ndak garang .. ahhaa..sista ! thank u coz always be my good listener .ngeee . "kau tau aku tau ,aku tau kau tau"  let everything happen .. mcm kau salu ckp , ayat2 kau salu buat aku kuat n hilang sedih , honestly kau buat aku lebih matang pasal "love" hahaha. kan lao shi ? :p if u miss "him" just text me ..kta share2 aaaa,mcm ndak besa .. hehe , gonna miss u sista ! hmmm .rindu lah aku mau pukul kau hahaha. lapppiiuuu sis ~ wish we will always be sista forever ! ceh ! over aku ! ahaha =D

This mama yg kat sebelah aku nehh ,is ain cuhada.. oppss. haha .. ain suhada mohd nor nak upload gmbar dia sorg but line x m'izinkan huhu sokay ! ngeeee..baru kenal dia tahun lepas but mula rapat dgn dia tahun ne , hehe .. first knl dia ,erkkkk ,mcm familiar jak ngan perangai dia , pergghh rupanya , mcm cuzzy k'sygan ku , muszaimi ,*sejak bila aku panggil di nama penuh ne* haha yeap ,honest , perangai dia mmg sama ..SANGAT ! haha kawan ngan ain best sgt , sb dia garang .. napa aku suka dia garang? sebab dia salu marah aku bila perangai aku mcm budak2 .. haha , yeap ,aku mmg mcm budak2 , but tgh dalam proses  untuk jd matang now , okay ain .. haha thank u sb salu bg nasihat aku pasal .. hurmm , kau tau jgak apa .. hahaha shhhhh ! ;p harap our friendship kekal slamanya ain ~ pasti akan rindu kau !!!! haha lobe u .. muah2 .hahaha 

si kecik molek ne yg kat sblah aku ne.. nama dia fracia winner anak billy ~ perempuan iban yg pertama aku kenal ...dia sgt cantik kn?? keke .. nak upload jgak gmbr dia solo2 but line ne jelez plak mlm ne hehe dialah primadona kami .. haha ..walaupun kecik2 gne , tapi kecik2 cili padi tau , nampak sweeeetttt jer ,tapi kalau dia marah !! pergghhh ! seram babe .. hahaha .. tapi dia tetap sista yg baik ,salu kongsi crta ngan kami , n yg paling aku akn rindu nanti , pukulan berapi kau yg be'jaya m'newaskan pukulan ku .. ahaha . ayat punya laaa.. so ,ayat akhir untuk anda cik fracia .. UEH MAWA NEMU!!!! =)

~ I'll keep u all in my heart forever ~
p/s : abaikan muka aku yg bidak ! haha .. t'lebih excited mau b'gmbr gtuh la jdnyaaaa.. hahaha =D
Reactions:

SAYONARA "SMK LABUAN"

Assalamualaikum ~ hehe ..so , entry harine nak crta pasal hari t'akhir kat smk labuan *kena ambik result jgak ,blm la akhir sgt* kiki .. erm so harine b'samaan 14 disember 2011 b'akhir la exam STPM !!! erm .. Happy ada.. sedih pun ada jgak ... Happy sb xpayah pg skola .. n xjadi budak skola lagi.. sedih sebab nt ak akan rindu semua kenangan kat skola tuh.. erm... pahit manis selama 7 tahun aku skola ctuh , confirm banyak gilak !!! hehe .. n yg paling byk confirm la hari2 aku masa form6 ne .. ermm.. semuanya buat aku jadi lebih matang lagi .. yelaaaa , dah 19 kot ... tahun depan dah 20 ..angka 2 !! argghhh ~ tuaa dahh .. hahaha

btw urm .. masa form 6 ne la , byk benda aku belajar, byk buat aku sedar , siapa kawan n siapa kawan2 , pentingnya untuk hargai cikgu2 , n yg penting aku belajar untuk lebih hargai sahabat2 aku ,n xbleh judge s'sorg yg kita xkenal .. sb kta xtau dia mcm mana .. hehe , yeap ,aku cuma manusia yg xsempurna n slalu buat silap .. that's me .. hihi so ,i'm sorry dearest form 6 friends ~ ngeee ! so , nak crta ckit  mula2 aku dtg skola t'cinta yg bernama "SMK LABUAN" ngeee ~

Form 1 .. hehe .. aku lah antara org yg pendiam .. masok2 jak aku ddk jak dgn sepa2 yg aku xkenal langsung .. huhu tapi last2 ramai yg aku makin kenal but blm rapat sgt , antara yg aku knl tym form 1 yg still ngan aku , of coz , cik ija , afie ,zue ,marina ,rusyda ,roy ,amin ,zul .. walaupun dorg 3 org ne dah jauh , but still keep in touch okay .. dorg antara kwn yg sgt2 got sense of humour yg sgt kuat so ,buat aku happy ! haha okok , pendek crta .. life tym form 2 pun hampir2 jak ngan form 1.. but lebih rapat lagi dgn dorg .. kecuali , amin dah pindah .. hehe ..kn cik ija .. ;p ...hahaha .. '

Okay , life form 3 b'ubah balik .. ak kmbali senyap n sunyi kat klas .. haha .. sb aku pindah kelas .. then yg aku rapat tym tuh just dua org yg duduk kat depan ngan aku ..afie ngan zul .. hehe .. org2 kat kelas tuh tgk kami 3 mcm nerd2 jak .. kami mcm ngan dunia kami jak .. hahaha lucu bila fikir balik ... hehehe .. then masok form 4 ngan form 5 .. hehehe .. i'm getting crazy .. sbb org2 kat kelas tuh sgt mereng sama mcm aku.. hahaaha *opppsss ! joking* yang rapat ngan aku of coz cik ija t'cinta.. hahaha yg lain pun rapat jgak bha .. ada maream  ,marina,jz,zyra ,fiza ,noor ,jhoor ,ikram ,azman , alif n ramai lagi.. hehe .. rindu ngan dorg sgt2 .. hehe ..

Akhirnya , 2010- 2011.. merupakan tahun2 terakhir aku kat skola ne .. huhu .. best sgt .. masa kat form 6 ne , baru aku sedar erti sbnar sebuah persahabatan yg aku dah anggap mcm family kedua aku ..urm dua tahun ne ajar aku mcm mna nak hargai cikgu huhu xpa ,semua pengalaman ne aku akn simpan smpi ke liang lahad .. wah ! over plak.. haha.. form 6 jgak yg buat aku jmp dgn "someone" yg special for me .. aww ~ i'll miss him so much .. hihi okok coppp .. n yang pastinyaaaa .. aku akn rindu my 6AC familia ~ akan rindu kamu sgt2 .. n of cozzzz .. my dearest bestie .. yaw2 grup .. hehe .. cik ija ,tracy ,ain ngan c kecik fra.. haha .. akan rindu kamu walaupun kta akan salu jmp lagi kot kan .. dun forget our "Girls Hang-out" haha okok .. panjang sgt neeehh .. blh buat novel dahhh .. hahaha *xla pnjang sgt kot kan haha *  so here nak share ckit gmbar2 tym form 6 neh .. ok? ckit jer ..xpayah lebih2 .. hahaha






p/s : gonna miss every single moment with everyone of u ~ love u all so much ~ =')


Reactions:

A Song For My Besties ♥

Sahabat by Najwa Latif

Kau ada dikala ku suka ,
Dikala ku duka ,
Setiap tangisan dan juga ketawa ,
Kau ada dikala ku perlu ,
Setia menemaniku ,
Pegang erat tanganku bila aku jatuh .

Kaulah yang selalu ,
Selalu menemaniku ,
Mendengar kisah pahit manis hidupku 

Kaulah yang disitu setia menunggu ku 
Kaulah yang satu  ,
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada ,
Pada dirimu  ,
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kaulah yang selalu  ,
Selalu menemaniku ,
Mendengar kisah pahit manis hidupku

Kaulah yang disitu setia menungu ku 
Kaulah yang satu  ,
Menjadi sahabatku

♥ SAHABATKU ♥


p/s : I ♥ U all so much .. Thanks for everything ♥ =')

Reactions:

Assalamualaikum ~


Helo Milo ~ oppss.. Asalamualaikum !! hehe .. hai bloggie2 sekalian .. hehe lama x conteng2 kat blog ne ... errmm ,, dah berhabuk dahhh .. perrrgghhh !! Fuihhhhhhh ~ hahaha .. so , harine nak update2 ckit blog yg xberapa nak cantik ne .. hehe .. urm , exam week belom habis lagi ..kena struggle lagi dengan emosi yg xberapa nak stabil .. dengan "sore throat" lagi !! urm .. harap cepat lah sembuh ,xlarat rasa nak ambik exam dgn keadaan tekak mcm ne .. huhu .. dalam menghitung hari2 terakhir sekolah ne , terfikir la , apa nak buat nt time cuti ... holiday? working? etc ... ? hahaha.. xtau la , panjang sgt cuti .. yang pasti , gonna miss my besties ... huhu "tracy ,cik ija ,ain ,fra ,biah ,farisya" ermmm ..akan rinduuuuu kamu sgt3 .. rindu my classmate also .. punya la bosan kan nty ... about "him" urm .. honest  , i'll miss u also dear ! haha .. ok cop2 ! jangan jiwang lebih2 .. haha ..so , entry kali ne just nak lawat2 blog yang dah berhabuk ne jak ... kena study dulu !! nty dah cuti boleh la conteng hari2 kat cne ! btw wish me a luck for my STPM ! haha *winkwink* *hughug* *muaccckkkks* (^ ^,)
Reactions:

100 of truth ~ ♥

1. Last beverage: Cake ! >.<
2. Last phone call: Farisya
3. Last text message: Tracy 
4. Last song you listened to: Patah Seribu by Shila Amzah =)
5. Last time you cried: Last Night ='(

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: No
7. Been cheated on: I don't think so :/
8. Kissed someone and regretted it: urr ?
9. Lost someone special: Yes
10. Been depressed: Sometimes :)
11. Been drunk and threw up: It will never happen Okay ! =)

LIST TWO FAVORITECOLOURS:
12. Black
13. White

THIS YEAR HAVE YOU:
14. Made a new friend: yeaaa :D
15. Fallen in love: Yes
16. Laughed until you cried: Yes , Everyday if im with my lovely friend@sista ! heee =)
17. Met someone who changed you: hmm..yes
18. Found out who your true friends were: Yessssss
19. Found out someone was talking about you: yeahhh. who they think they are ? :/
20. Kissed anyone on your friend's list accidentally: No
21. How many kids do you want to have: I think 2 is enough ! (^ ^,)
22. Fighting with friends : Maybe =/
23. Do you have any pets: Nope
24. Do you wanna change your name: No ,I appreciate what my mom gives me .. =)
25. What did you do for your last birthday: Nothing .. alone .. huuu =(
26. What time did you wake up today: 8am .. heeee >.<
27. What were you doing at midnight last night: Sleeping ~
28. Name something you CANNOT wait : Meeting my Soulmate aww .. >.<
29. Last time you saw your Mother: Just now
30. What is one thing you wish you could change about your life: I want to fall in love just once .. >.<
32. What are you listening to right now: Patah Seribu. . . again~ haaaa
33. Have you ever talked to a person named Tom: Never
34. What's getting on your nervous right now: STPM is coming soon !!! Grrr ~
35. Most visited webpage: Facebook
36. What's your real name: Nurul Fazlinda Binti Talip
37. What's your nickname: Faz , Linda , Lynn , Yin , Nurul >.<
38. Relationship Status: Single
39. Zodiac sign: Leo 
40. Male or female: Female
41. Elementary school: Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (c) Chi Wen ..  =)
42. Middle school: Sekolah Menengah Kebangsaan Labuan .. =)
43. High school/college: Coming Soon .. Insya-Allah =)
44. Hair colour: Brown ! its original okay .. hehe
45. Long or short: long
46. Height: 159 cm ~ xckop tinggi !! Grr ..
47. Do you have a crush on someone: Yeap
48: What do you like about yourself: I like My Eyes .. :P
49. Piercings: NO!
50. Tattoos: No and never !
51. Righty or lefty: leftyy :)

FIRSTS:
52. First surgery: NO
53. First piercing: NO
54. First best friend : Rizuana .. (along) heeee.. =)
55. First sport you joined in: Gymnastik.. keke >.<
56. First vacation: Miri Sarawak ! heee ... (^ ^,)
58. First pair of trainers: ?
59. Eating: Chicken !!!! 
60. Drinking: Milky Tea =)
61 Im about to: outing with ma friends ! haha
62. Listening to: I need You.. =/
63. Waiting for: My Soulmate ... =)

YOUR FUTURE :
64. Want kids: Of Course .. hehe >.<
65. Get Married: yesss :) insyaAllah :D
66. Career: i dont know.But i want to be business woman. haha



WHICH IS BETTER:
67. Lips or eyes: Eyes
68. Hugs or kisses: Hugs !! >.<
69. Shorter or taller: Taller !
70. Older or Younger: Younger !
71. Romantic or spontaneous : Romatic ! >.<
72. Nice stomach or nice arms: Bothhh ! >.<
73. Sensitive or loud: LOUD
74. Hook-up or relationship: relationships lahh
75. Trouble maker or hesitant: ?

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger: No
77. Drank hard liquor: ?
78. Lost your glasses: Yes
79. Sex on first date: NEVER
80. Broken someone's heart: Yes .. I'm Sorry .. but u r happy now .. thanks to Allah .. =)
81. Ate chocolate: Of course ! itsmy favourite
82. Been arrested: no. im a good person :) keke ..
83. Turned someone down: Maybe... I'm Sorry..
84. Cried when someone died: Yeap ..
85. Fallen for a friend: Yes.. >.<

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: Ofcourse. why not ? :/
87. Miracles: Dunno ...
88. Love at first sight: Yess
89. Heaven: Of Course ... Insya-Allah ..
90. Santa Claus: hmmm. no i think :)
91. Kiss on the first date: ???

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: No !
95. Did you sing today: yeaaaaa ! >.<
96. Ever cheated on somebody: Maybe yes .. Maybe no.. haaa.. >.<
97. If you could go back in time, how far would you go: First time he fall in love with me and be with me all the time.. = (
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be: no comment
99. Are you afraid of falling in love: Yes ...
100. What's the 100th truth? I still Love him.. even now i try my best to forget bout him.. ='(


hahaha ... just for fun coz lamak sik post something here ..  !!!! >.<
Reactions:

Fakta Dan Fakta Lagi !~ heeee



Pakwe : sy cukup mecintai awk lbh dr segalanya
Makwe:betul ke?
Pakwe:semestinya betul dan tiada keraguaanya lg sygku
Makwe:buktinye?
Pakwe:lautan api sanggup sy redah
... Makwe:waa awk tahu ke lautan api tuu ape?
Pakwe:x,nape?
Makwe:kalau awk nak masuk neraka(lautan api) pergilah seorang seorang sy tak nak,kan lebih indah awk cakap " sy sanggup menikahi awk demi cinta kita
LOL~

Reactions:

Sebuah Fakta Lagiiii ~! =)


Terdapat 3 jenis cinta iaitu:
1.Cinta nafsu.
Lelaki menyukai wanita kerana kecantikan fizikal.
2.Cinta nak guna
Lelaki mahukan wanita itu kerana kedudukan, kecantikan utk kepentingan dirinya.
3.Cinta ikhlas
Datang dari hati. Cinta ikhlas ini mewujudkan perasaan debar & ada kalanya berpeluh2 apabila berjumpa, tak berani bertentang mata dan perbuatan menjadi tak tentu hala. Ini kerana wujudnya getaran antara 2 jiwa
Reactions:

Sebuah Fakta .. weee =)

*seorang lelaki mengikut seorang perempuan*

gadis - apasal awak ikut saya ni ?
lelaki - saya tak tahu .. awak cantik sangat .. saya rasa , saya dah cinta awak .
gadis - hmm . awak tak jumpa lagi dengan kawan saya ... dia lagi cantik daripada saya .
lelaki - hmm ?
gadis - dia kat belakang awak
lelaki - *pusing* tak de sape pon .
gadis - kalau awak betul betul cinta saya , tak mungkin awak akan pusing...


Reactions:

I Love This Song ~! =')

~ Goodbye ~

I can honestly say you've been on my mind
Since I woke up today, up today
I look at your photograph all the time
These memories come back to life
And I don't mind

I remember when we kissed
I still feel it on my lips
The time that you danced with me
With no music playing

But I remember those simple things
I remember 'til I cry
But the one thing I wish I'd forget
The memory I wanna forget
Is goodbye

I woke up this morning and played are song
And throwing my tears, I sang along
I picked up the phone and then put it down
'Cause I know I'm wasting my time
And I don't mind

I remember when we kissed
I still feel it on my lips
The time that you danced with me
With no music playing

But I remember the simple things
I remember 'til I cry
But the one thing I wish I'd forget
The memory I wanna forget

Suddenly my cell phone's blowing up
With your ringtone
I hesitate but answer it anyway
You sound so alone
And I'm surprised to hear you say

You remember when we kissed
You still feel it on your lips
The time that you danced with me
With no music playing

You remember the simple things
We talked 'til we cried
You said that your biggest regret
The one thing you wish I'd forget
Is saying goodbye, saying goodbye
Ooh, goodbye 

p/s : it just a song ... ++ enjoy ~! =')

Reactions:

A wonderful song ! ^______________^


One Thousand Million Smiles by Allahyarham Sudirman Haji Arshad 

There's a gift I'd like to give you
That can't be bought or sold
A ray of sunshine across the waters
That comes straight from the soul

Let us join our hands together
To bind the colours of our skin
A rainbow under GOD's Great heaven
A sign that love will always win

One thousand million smiles
I bring to you across the miles
In my land of sunshine
Or in your land of snow
Makes no difference where you are
If you let your feeling show

One thousand million ways
To love each other every day
For the poet and the old man
For the mother and the child
These One thousand million smiles

If the world is full of sorrow
Then what's the meaning of life
If war's the master of the house
And hunger is his wife ooo...

But a shining bridge of lovin' smiles
And tender helping hands
Will bind all men on earth together
And will forever stand

So here! Stand with heart in hand
I bring this gift from my homeland
So take these smiles and sweets hellos
Keep then in your heart where ever you may go 

p/s : walaupun ne lagu lama .. tapi saya suka sgt3 lagu inieeeeeeee.. hehehe ^______________^


Reactions:

01/09/2011 - Pertemuan "Dear Siblings" haha =D


Assalamualaikum bloggie2 sekalian ...buat apa itu??? makan kuih raya ker?? mintak boleh??? hehehe .. oleh kerana aku kesunyian di rumah ne .. so ,kamu akan nmpk la aku yg rajin update blog aku neh ..hahaha .. kamu suma pg beraya ..aku . . huhu kat rumah jak .. bosan der .. huhu .. nak pg beraya..xda org ajak plak .. hihi .. cop cop cop.. melalut dah ne dari entry aku tuuuu ..hehe .. ne nak ceta pasal adik beradik aku tapi lain bapa lain mak ok .. haha .. kami kenal sejak tadika lagi.. but mula rapat since skola rendah.. biar aku kenalkan family ne k .. hehe  ..

yang ne nana .. kami pgl dia along sb dia paling tua.. hihi ^^
yang ne lyana .. hehe dia skg kat kk .. =)
yang ne juju .. suka sgt ktawa .. ngee =D
Yang ne abg sharin .. haha =)
yang ne "aku" aku paling bongsu okay..*nak jgak haha xD
Hehehe .. comel tak adik beradik aku ne?? comel kan?? ngeee ! ^_____^  hari tu bersamaan hari khamis (01/09/2011) kami pun jumpa.. hehe dorg ambik aku kat rumah terus la beraya kan? dah musim raya ne .. hehe.. lepas beberapa minit kat rumah aku.. kami pun pg beraya kejap .. ingatkan nak pg beraya byk rumah .. tutuuttt kami pg beraya kat rumah c wan jak .. hehe rupanya sharin pun knl c wan tak sangka plak .. time kat rumah dia .. xbehenti ba dorg asyik ktawa jak .. haha aku xtau npa mlm tu aku diam jak .. ada la tawa ckit2 .. hehe myb sebab gusi aku yg bengkak neh! huh ! =='' .. n + myb sbb rindu someone tuh huhu ..lepas dari rumah c wan .. kami xtau mana nak pg.. haha.. last2 .. c sharin kata "long ada org tu janji ngan kita kan mau blnja pizza,bah pizza la kita" hahahaha.. toink !! haha naseb ba aku bawa duit tym tuh .. kalo x ..pehhh .. terpaksa balik rumah dulu ahh .. haha so kami pun pg pizza ..mamam time !! hehe .. sgt3 best ngan dorg .. yg sayangnya .. sorg dari family ne kat kk skg .. dia tak blik labuan.. huhu kalo tak lagiii best .. em .. takpa la .. hope she's fine there n happy always.. heee .. =).. kami ada jgak snap2 gmbr ckit jer aku ada.. heee..nak tgk tak ? nak tak? haaaa.. jap ek .. taraaaaa...

sharin ,along ,me =)
along & me
juju ,sharin ,along , me =)
our mamam .. ada gik .. blm campai. . heee ..^^
p/s : heee .. ini la family aku yg gila2+happening .. dorg ne suka sgt ketawa ! mcm aku jgak ! hee .. tapi dorg nak balik kk dah lepas ne.. tgl la aku .. huhu tapi xpa .. i still got another family here... love u all so much .. hehe take care my dear siblings.. nty kita jmp gik insyaallah .. for lyana.. walaupun kau xda kat cne ngan kami .. kau tetap di hati.. hehe gonna miss u all .. muahhhx .. >.< +++ sowe ambik gmbr kamu curi2 .. hahaha.. xD

Reactions:

A song for u .. to describe my feelings now.. ='(


You used to call me your angel
Said I was sent straight down from heaven
You'd hold me close in your arms

I loved the way you felt so strong
I never wanted you to leave
I wanted you to stay here holding me

I miss you
I miss your smile
And I still shed a tear
Every once in a while
And even though it's different now
You're still here somehow
My heart won't let you go
And I need you to know
I miss you,
I miss you

You used to call me your dreamer
And now I'm living out my dream
Oh how I wish you could see
Everything that's happening for me
I'm thinking back on the past
It's true that time is flying by too fast

I know you're in a better place, yeah
But I wish that I could see your face, oh
I know you're where you need to be
Even though it's not here with me

-I MISS YOU-

p/s : this is not my song .. hehe  just wanna let he knows that i'm missing him so much .. ='(
Reactions:

I'm Fall in Love with this song !~ ngee ^_______^

"Count On You by Big Time Rush feat Jordin Sparks"


Now I’m about to give you my heart
But remember this one thing
I’ve never been in love before
So you gotta go easy on me

I heard love is dangerous
Once you fall you never get enough
But the thought of you leaving
Ain’t so easy for me

Don’t hurt me
Desert me
Don’t give up on me
What would I wanna do that for?
Don’t use me
Take advantage of me
Make me sorry I ever counted on you
1, 2, 3, 4 to the 5, baby, I'm counting on you

Understand I’ve been here before,
Thought I found someone I finally could adore

But you failed my test,
Got to know her better saw I wasn’t the only one

But I'm willing to put my trust in you,
Baby you can put your trust in me

Just like a count to 3,

You can count on me and you're never gonna see
No numbers in my pocket.

Anything I’m doing girl I'll drop it for you
'cause you’re the one I'm giving my heart to but I gotta be the only one

Don’t hurt me
Desert me
Don’t give up on me
What would I wanna do that for?
Don’t use me
Take advantage of me
Make me sorry I ever counted on you
1, 2, 3, 4 to the 5 baby I’m counting on you

I really hope you understand
That if you wanna take my hand
You should put yours over my heart
I promise to be careful from the start

I trust in you with loving me
Very very carefully

Never been so vulnerable
Baby I'll make you comfortable

1, 2, 3, 4 to the 5 (yeah), baby, I'm counting in you (oh)
1, 2, 3, 4 to the 5 (why would I want to do that, hey, yeah)
1, 2, 3, 4 to the 5, baby, I'm counting on you
1, 2, 3, 4 to the 5

Now I’m about to give you my heart
So remember this one thing
I've never been in love before
Yeah, you gotta go easy on me. 

p/s : heeee , aku xdpt nak ambik youtube dia.. hoho tapi lagu ne ada kat playlist aku .. jom karaoke !! ha ha ha XD btw *encem kan mamat2 big time rush neh .* ha ha ha XD  (But mamat poyo tetap di hati ku ) winkwink ^^ hahaha
Reactions:

My Mouth Say Farewell ~ My Heart Say Hey ! I'm Still Here !


Assalamualaikum ~! apa kabar sahabat bloggie sekalian. . hehehe entry ne dibuat sementara aku kesunyian ! apa tak nya .. nenek aku dah pergi brunei !! nak ikot !!!! tapi my mmy tak bagiiiii... waaaaa... kirim salam sayang saja la sama dorgg .. ='{ erm .. nak ceta apa ne ek .. ermmm .. aku tgah rasa lonely tahap gaban dah ne wei so .. hadap la blog ne kejap.. haha.. nak "text" org tuh.. tapi nty kena marah lagi.. xnak la ganggu dia .. dpt "text" pun dari "org" lain .. nak reply .. tapi xnak la.. nty mcm bg harapan pulak .. tamau laaaaa.. sorry.. hati saya masih untuk "insan" lainn .. sapakah "insan" tersebut?? humm .. biarlah rahsia .. untuk "insan" itu... hey ! i've been missing u so much ! can u say u miss me too?? haha jgn nak mengharap la faz ..takpa la.. xnak kacau "u" la yer.. biar aku berada jauh dari dia supaya tak sakitkan hati sapa2 ... walau apapun aku ckp kat "kau", nobody can change what i felt on you .. uisehh.. poyo.. haha .. memandangkan aku tak dpt ckp kat "kau",xdpt text "kau" so aku jerit kat cne la weii.."I MISS U SO MUCH EN POYO!!!!"wakakakkaka... LOL ! jaga diri bait2 nak ..hope u happy always !! take care of ur health ! . okokokok .. sebelum aku bertambah jiwang lagi. . better aku chow.. haha mmy aku pun dah menjeritt!!~ " anak dara ! bila mau cuci kain ! dari td menghadap lappy sajaaaaa !!! bagus kau cuci sekarang ! " =.='' okok mami ..hahaha

p/s : I ALWAYS LOVE YOU "POYO" ^^
Reactions:

Isn't it Ironic?? ==''


tok tok tok !~ assalamualaikum ~ hehehe ...erm .. nampak tak gmbr kat atas tuh? tu tu tu atas tuh .. huhu nmpk kan? bukan gmbr aku pun ..just nak ceta pasal isi tersirat dlm gmbr tuh .. ermm .. untuk "org" tuh .. wei  .. aku tau la myb kau tak suka perangai aku ..tapi tu bkn antara sbb kau blh marah aku tiba2 .. kalo xsuka aku ckp jak la wei .. xpayah dok pura2 jak okay .. aku tau la aku tak sebaik kwn2 kau .. kalau kau tak nak kwn ngan aku pun .. xpayah la.. aku xjugak paksa ok .. aku "text" kau punya baik .. aku tya kau baik2 okay .. tapi apa kau reply .. kau marah ku pehal wei .. kalau kau xnak ku "text" kau lagi, xnak aku ggu kau lagi .. fine la .. xku kacau kau okay .. aku pun ada perasaan la .. manusia biasa jak aku ne wei .. aku bukan malaikat  .. aku bukan nabi .. aku tak perfect pun .. kau tak tahu ka apa kau "text" aku tadi .. sakitkan hati aku .. bukan la sakit hati sampai aku benci kau .. bkn cmtu okay .. tapi sorry to say.. u've change a lot ! aku mgkin dah xkenal kau yg skg.. everyone saying dat .. tapi aku cuba ignore pa org ckp .. tak tau la .. ermm ... lagi lagi lagi .. erm.. thank u sbb sudi jd kwn aku dulu la kan... skg ne aku tak tau cmna la .. aku sndri pun bingung dah wei .. aku tak tau apa aku rasa skg .. its feel empty  .. "0" = </3 .. dan untuk "org" tu plak .. sowe la xreply msg "awk" saya bkn xnak reply .. tapi xnak bg "harapan" .. nty "awk" yg sakit hati plak+kcewa nty.. sorry .. i appreciate ur feelings friend .. =)


p/s : hurrmm .. mohon maaf zahir batin kalau apa yg aku post neh buat org2 tertentu sakit hati .. yeer  .. selamat hari raya *sowe sbb mengarut ...cuma luahan perasaan jak .. peace no war.. ^^
Reactions:

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin =)


Assamualaikum para bloggie2 sekalian .. salam syawal !~ hehe .. ramadhan telah berlalu meninggalkan kita .. kini syawal hadir mengindahkan hari2 kita .. hehe .. selamat hari raya aidilfitri kepada sahabat n family ku tercinta .. hehe tahun ne sambut raya sekali lagi kat labuan .. hehe nenek kata mok raya kat miri then my mami pulak ajak raya kat brunei .. kehx3 .. pa mcm ineh ? last2 suma decide jom ! jom ! jom ! raya kat labuan saja laaaaaa...hahaaha ..raya pertama seperti besa .. malam raya sampai pagi .. aku tlg2 la jugak sedia2 bahan untuk hidangan pagi raya .. tututtt jam 2 aku tido then jam 5 dah bangun.. xckop tido btol .. haha ..then pagi raya.. tunggu family datang umah .. yang first dtg paklong ngan his wife .. then dtg family acai .. hehe .aku ada take pic with him .. yala kan.. dia dah mok pg unimas kelak .. tinggal mek alone here.. sampei hati tinggal ku sorg2 dah cuzzy ... teda gik cuzzy yg aku rapat kat labuan.. waaaaa ='{ sedih.. so aku pun ambik gmbr ngan nya .. huhu ok lupakan kesdihan itu.. haha LOL ! time dia kat rumah mcm2 kami ceta.. sampai la family fasya plak dtg .. erm .. dorg mcm besa.. diam2 jak .. huhu maaf la bukan pa .. aku xbesa ngan dorg.. em tapi ada la jugak mamanya jak ceta2.. hehe family dorg agak serius so mcm xbleh masok ngan aku yg suka huhahuha mcm cuzzy ku c acai tuh. . haha kitaorg kan happy go lucky.. XD .. then lepas suma pulang aku pun tunggu uncle aku lagi dua orang blm dtg . huhu but xsempat tunggu dorg coz lama sgt  .. dah kena ajak pg beraya kat rumah maream .. hehe lepas tuh p rumah mija then rumah safiq .. hehehe .. kepada sahabat2 aku sekalian .. sowe bukan xnak ajak pg rumah semalam .. sebab aku xready lagi .. nak jugak masak untuk korg kan. hehe .. nt la korg datang ya .. confirm aku ajak ..=) hehe. . apa2 pun.. Selamat Hari Raya yaaa.. Maaf zahir batin kepada semua sahabat bloggie yang disayangiiii ...n selamat hari kemerdekaan jugaakkk =)
Reactions:
CopyRight 2011♥ Me Myself My Life Story ♥