Fakta Dan Fakta Lagi !~ heeee



Pakwe : sy cukup mecintai awk lbh dr segalanya
Makwe:betul ke?
Pakwe:semestinya betul dan tiada keraguaanya lg sygku
Makwe:buktinye?
Pakwe:lautan api sanggup sy redah
... Makwe:waa awk tahu ke lautan api tuu ape?
Pakwe:x,nape?
Makwe:kalau awk nak masuk neraka(lautan api) pergilah seorang seorang sy tak nak,kan lebih indah awk cakap " sy sanggup menikahi awk demi cinta kita
LOL~

Reactions:

Sebuah Fakta Lagiiii ~! =)


Terdapat 3 jenis cinta iaitu:
1.Cinta nafsu.
Lelaki menyukai wanita kerana kecantikan fizikal.
2.Cinta nak guna
Lelaki mahukan wanita itu kerana kedudukan, kecantikan utk kepentingan dirinya.
3.Cinta ikhlas
Datang dari hati. Cinta ikhlas ini mewujudkan perasaan debar & ada kalanya berpeluh2 apabila berjumpa, tak berani bertentang mata dan perbuatan menjadi tak tentu hala. Ini kerana wujudnya getaran antara 2 jiwa
Reactions:

Sebuah Fakta .. weee =)

*seorang lelaki mengikut seorang perempuan*

gadis - apasal awak ikut saya ni ?
lelaki - saya tak tahu .. awak cantik sangat .. saya rasa , saya dah cinta awak .
gadis - hmm . awak tak jumpa lagi dengan kawan saya ... dia lagi cantik daripada saya .
lelaki - hmm ?
gadis - dia kat belakang awak
lelaki - *pusing* tak de sape pon .
gadis - kalau awak betul betul cinta saya , tak mungkin awak akan pusing...


Reactions:

I Love This Song ~! =')

~ Goodbye ~

I can honestly say you've been on my mind
Since I woke up today, up today
I look at your photograph all the time
These memories come back to life
And I don't mind

I remember when we kissed
I still feel it on my lips
The time that you danced with me
With no music playing

But I remember those simple things
I remember 'til I cry
But the one thing I wish I'd forget
The memory I wanna forget
Is goodbye

I woke up this morning and played are song
And throwing my tears, I sang along
I picked up the phone and then put it down
'Cause I know I'm wasting my time
And I don't mind

I remember when we kissed
I still feel it on my lips
The time that you danced with me
With no music playing

But I remember the simple things
I remember 'til I cry
But the one thing I wish I'd forget
The memory I wanna forget

Suddenly my cell phone's blowing up
With your ringtone
I hesitate but answer it anyway
You sound so alone
And I'm surprised to hear you say

You remember when we kissed
You still feel it on your lips
The time that you danced with me
With no music playing

You remember the simple things
We talked 'til we cried
You said that your biggest regret
The one thing you wish I'd forget
Is saying goodbye, saying goodbye
Ooh, goodbye 

p/s : it just a song ... ++ enjoy ~! =')

Reactions:

A wonderful song ! ^______________^


One Thousand Million Smiles by Allahyarham Sudirman Haji Arshad 

There's a gift I'd like to give you
That can't be bought or sold
A ray of sunshine across the waters
That comes straight from the soul

Let us join our hands together
To bind the colours of our skin
A rainbow under GOD's Great heaven
A sign that love will always win

One thousand million smiles
I bring to you across the miles
In my land of sunshine
Or in your land of snow
Makes no difference where you are
If you let your feeling show

One thousand million ways
To love each other every day
For the poet and the old man
For the mother and the child
These One thousand million smiles

If the world is full of sorrow
Then what's the meaning of life
If war's the master of the house
And hunger is his wife ooo...

But a shining bridge of lovin' smiles
And tender helping hands
Will bind all men on earth together
And will forever stand

So here! Stand with heart in hand
I bring this gift from my homeland
So take these smiles and sweets hellos
Keep then in your heart where ever you may go 

p/s : walaupun ne lagu lama .. tapi saya suka sgt3 lagu inieeeeeeee.. hehehe ^______________^


Reactions:

01/09/2011 - Pertemuan "Dear Siblings" haha =D


Assalamualaikum bloggie2 sekalian ...buat apa itu??? makan kuih raya ker?? mintak boleh??? hehehe .. oleh kerana aku kesunyian di rumah ne .. so ,kamu akan nmpk la aku yg rajin update blog aku neh ..hahaha .. kamu suma pg beraya ..aku . . huhu kat rumah jak .. bosan der .. huhu .. nak pg beraya..xda org ajak plak .. hihi .. cop cop cop.. melalut dah ne dari entry aku tuuuu ..hehe .. ne nak ceta pasal adik beradik aku tapi lain bapa lain mak ok .. haha .. kami kenal sejak tadika lagi.. but mula rapat since skola rendah.. biar aku kenalkan family ne k .. hehe  ..

yang ne nana .. kami pgl dia along sb dia paling tua.. hihi ^^
yang ne lyana .. hehe dia skg kat kk .. =)
yang ne juju .. suka sgt ktawa .. ngee =D
Yang ne abg sharin .. haha =)
yang ne "aku" aku paling bongsu okay..*nak jgak haha xD
Hehehe .. comel tak adik beradik aku ne?? comel kan?? ngeee ! ^_____^  hari tu bersamaan hari khamis (01/09/2011) kami pun jumpa.. hehe dorg ambik aku kat rumah terus la beraya kan? dah musim raya ne .. hehe.. lepas beberapa minit kat rumah aku.. kami pun pg beraya kejap .. ingatkan nak pg beraya byk rumah .. tutuuttt kami pg beraya kat rumah c wan jak .. hehe rupanya sharin pun knl c wan tak sangka plak .. time kat rumah dia .. xbehenti ba dorg asyik ktawa jak .. haha aku xtau npa mlm tu aku diam jak .. ada la tawa ckit2 .. hehe myb sebab gusi aku yg bengkak neh! huh ! =='' .. n + myb sbb rindu someone tuh huhu ..lepas dari rumah c wan .. kami xtau mana nak pg.. haha.. last2 .. c sharin kata "long ada org tu janji ngan kita kan mau blnja pizza,bah pizza la kita" hahahaha.. toink !! haha naseb ba aku bawa duit tym tuh .. kalo x ..pehhh .. terpaksa balik rumah dulu ahh .. haha so kami pun pg pizza ..mamam time !! hehe .. sgt3 best ngan dorg .. yg sayangnya .. sorg dari family ne kat kk skg .. dia tak blik labuan.. huhu kalo tak lagiii best .. em .. takpa la .. hope she's fine there n happy always.. heee .. =).. kami ada jgak snap2 gmbr ckit jer aku ada.. heee..nak tgk tak ? nak tak? haaaa.. jap ek .. taraaaaa...

sharin ,along ,me =)
along & me
juju ,sharin ,along , me =)
our mamam .. ada gik .. blm campai. . heee ..^^
p/s : heee .. ini la family aku yg gila2+happening .. dorg ne suka sgt ketawa ! mcm aku jgak ! hee .. tapi dorg nak balik kk dah lepas ne.. tgl la aku .. huhu tapi xpa .. i still got another family here... love u all so much .. hehe take care my dear siblings.. nty kita jmp gik insyaallah .. for lyana.. walaupun kau xda kat cne ngan kami .. kau tetap di hati.. hehe gonna miss u all .. muahhhx .. >.< +++ sowe ambik gmbr kamu curi2 .. hahaha.. xD

Reactions:

A song for u .. to describe my feelings now.. ='(


You used to call me your angel
Said I was sent straight down from heaven
You'd hold me close in your arms

I loved the way you felt so strong
I never wanted you to leave
I wanted you to stay here holding me

I miss you
I miss your smile
And I still shed a tear
Every once in a while
And even though it's different now
You're still here somehow
My heart won't let you go
And I need you to know
I miss you,
I miss you

You used to call me your dreamer
And now I'm living out my dream
Oh how I wish you could see
Everything that's happening for me
I'm thinking back on the past
It's true that time is flying by too fast

I know you're in a better place, yeah
But I wish that I could see your face, oh
I know you're where you need to be
Even though it's not here with me

-I MISS YOU-

p/s : this is not my song .. hehe  just wanna let he knows that i'm missing him so much .. ='(
Reactions:

I'm Fall in Love with this song !~ ngee ^_______^

"Count On You by Big Time Rush feat Jordin Sparks"


Now I’m about to give you my heart
But remember this one thing
I’ve never been in love before
So you gotta go easy on me

I heard love is dangerous
Once you fall you never get enough
But the thought of you leaving
Ain’t so easy for me

Don’t hurt me
Desert me
Don’t give up on me
What would I wanna do that for?
Don’t use me
Take advantage of me
Make me sorry I ever counted on you
1, 2, 3, 4 to the 5, baby, I'm counting on you

Understand I’ve been here before,
Thought I found someone I finally could adore

But you failed my test,
Got to know her better saw I wasn’t the only one

But I'm willing to put my trust in you,
Baby you can put your trust in me

Just like a count to 3,

You can count on me and you're never gonna see
No numbers in my pocket.

Anything I’m doing girl I'll drop it for you
'cause you’re the one I'm giving my heart to but I gotta be the only one

Don’t hurt me
Desert me
Don’t give up on me
What would I wanna do that for?
Don’t use me
Take advantage of me
Make me sorry I ever counted on you
1, 2, 3, 4 to the 5 baby I’m counting on you

I really hope you understand
That if you wanna take my hand
You should put yours over my heart
I promise to be careful from the start

I trust in you with loving me
Very very carefully

Never been so vulnerable
Baby I'll make you comfortable

1, 2, 3, 4 to the 5 (yeah), baby, I'm counting in you (oh)
1, 2, 3, 4 to the 5 (why would I want to do that, hey, yeah)
1, 2, 3, 4 to the 5, baby, I'm counting on you
1, 2, 3, 4 to the 5

Now I’m about to give you my heart
So remember this one thing
I've never been in love before
Yeah, you gotta go easy on me. 

p/s : heeee , aku xdpt nak ambik youtube dia.. hoho tapi lagu ne ada kat playlist aku .. jom karaoke !! ha ha ha XD btw *encem kan mamat2 big time rush neh .* ha ha ha XD  (But mamat poyo tetap di hati ku ) winkwink ^^ hahaha
Reactions:

My Mouth Say Farewell ~ My Heart Say Hey ! I'm Still Here !


Assalamualaikum ~! apa kabar sahabat bloggie sekalian. . hehehe entry ne dibuat sementara aku kesunyian ! apa tak nya .. nenek aku dah pergi brunei !! nak ikot !!!! tapi my mmy tak bagiiiii... waaaaa... kirim salam sayang saja la sama dorgg .. ='{ erm .. nak ceta apa ne ek .. ermmm .. aku tgah rasa lonely tahap gaban dah ne wei so .. hadap la blog ne kejap.. haha.. nak "text" org tuh.. tapi nty kena marah lagi.. xnak la ganggu dia .. dpt "text" pun dari "org" lain .. nak reply .. tapi xnak la.. nty mcm bg harapan pulak .. tamau laaaaa.. sorry.. hati saya masih untuk "insan" lainn .. sapakah "insan" tersebut?? humm .. biarlah rahsia .. untuk "insan" itu... hey ! i've been missing u so much ! can u say u miss me too?? haha jgn nak mengharap la faz ..takpa la.. xnak kacau "u" la yer.. biar aku berada jauh dari dia supaya tak sakitkan hati sapa2 ... walau apapun aku ckp kat "kau", nobody can change what i felt on you .. uisehh.. poyo.. haha .. memandangkan aku tak dpt ckp kat "kau",xdpt text "kau" so aku jerit kat cne la weii.."I MISS U SO MUCH EN POYO!!!!"wakakakkaka... LOL ! jaga diri bait2 nak ..hope u happy always !! take care of ur health ! . okokokok .. sebelum aku bertambah jiwang lagi. . better aku chow.. haha mmy aku pun dah menjeritt!!~ " anak dara ! bila mau cuci kain ! dari td menghadap lappy sajaaaaa !!! bagus kau cuci sekarang ! " =.='' okok mami ..hahaha

p/s : I ALWAYS LOVE YOU "POYO" ^^
Reactions:

Isn't it Ironic?? ==''


tok tok tok !~ assalamualaikum ~ hehehe ...erm .. nampak tak gmbr kat atas tuh? tu tu tu atas tuh .. huhu nmpk kan? bukan gmbr aku pun ..just nak ceta pasal isi tersirat dlm gmbr tuh .. ermm .. untuk "org" tuh .. wei  .. aku tau la myb kau tak suka perangai aku ..tapi tu bkn antara sbb kau blh marah aku tiba2 .. kalo xsuka aku ckp jak la wei .. xpayah dok pura2 jak okay .. aku tau la aku tak sebaik kwn2 kau .. kalau kau tak nak kwn ngan aku pun .. xpayah la.. aku xjugak paksa ok .. aku "text" kau punya baik .. aku tya kau baik2 okay .. tapi apa kau reply .. kau marah ku pehal wei .. kalau kau xnak ku "text" kau lagi, xnak aku ggu kau lagi .. fine la .. xku kacau kau okay .. aku pun ada perasaan la .. manusia biasa jak aku ne wei .. aku bukan malaikat  .. aku bukan nabi .. aku tak perfect pun .. kau tak tahu ka apa kau "text" aku tadi .. sakitkan hati aku .. bukan la sakit hati sampai aku benci kau .. bkn cmtu okay .. tapi sorry to say.. u've change a lot ! aku mgkin dah xkenal kau yg skg.. everyone saying dat .. tapi aku cuba ignore pa org ckp .. tak tau la .. ermm ... lagi lagi lagi .. erm.. thank u sbb sudi jd kwn aku dulu la kan... skg ne aku tak tau cmna la .. aku sndri pun bingung dah wei .. aku tak tau apa aku rasa skg .. its feel empty  .. "0" = </3 .. dan untuk "org" tu plak .. sowe la xreply msg "awk" saya bkn xnak reply .. tapi xnak bg "harapan" .. nty "awk" yg sakit hati plak+kcewa nty.. sorry .. i appreciate ur feelings friend .. =)


p/s : hurrmm .. mohon maaf zahir batin kalau apa yg aku post neh buat org2 tertentu sakit hati .. yeer  .. selamat hari raya *sowe sbb mengarut ...cuma luahan perasaan jak .. peace no war.. ^^
Reactions:
CopyRight 2011♥ Me Myself My Life Story ♥