IQ Kreatif

Assalamualaikum semua .. ehemmmsss.. check check check .. achummm ~ oppssss .. sorry sorry , hehe ..cik faz baru dilanda demam yg sangat memenatkan dan merimaskan.. huhu .tapi alhamdulillah harine dah okay ckit .. hehe , nak tau bila cik faz demam? "nak jgak bgtau" ahaha lepas ikut activity IQ Kreatif kat libry harituh hari sabtu "17/12 .. terus demam .. huhu cian kan ?  kiki ..mmy kata kna angin .. angin? oh tidak ! haha .. okok .. dah dah , nak crta pasal activity tuh .. so ,dlm activity tuh ak satu group ngan cik ija hihi ..
Kami kump 9 .. "Kawaii Chingu" haha
okok.. actually , kami ikut activity ne just for fun , x kesah la menang atau tak , yg penting enjoy ! dpt ikut pun sb ada kakak kat libry tuh offer sb kami rapat dgn dia .. hehe , at first ,fikir argh ! boleh ker menang? malu la kalau kalah ngan budak2 .. haha.. tuptup , tgk org besar pun ada .. maksud aku besar golongan dewasa .. so , bukan la kami yg paling ehemm ! "paham paham laaaaa" haha
yg ne kakak2 ngan abg2 yg b'tugas untuk activty tuh.. =)
mmg fun lah ikut activity tuh d'samping dpt "duit" haha sapa nak bg kan? walaupn cuma Rm30 jak .hihi . ok , cta ckit pasal game tuh ,dia ada 3 sesi ,1st 10minit ,2nd 5 minit ,3rd 3minit . ayat untuk 1st sesi "aku tak ingat la " haha .. 2nd perpustakaan 3rd profesional . so dari ayat tuh kena bina b'berapa ayat lagi ..xla susah sgt kan.. tapi kalau otak dah tepu .. haaaa , susah yaaa amattt ! haha
yg ne kump lain..yg bju hitam ngn kuning tuh nama kumpnya "ANGRY BIRDS" hihi =D
hehe .. so , mcm yg ak ckp td ,kami dpt saguhati jak RM30 b'serta sijil penyertaan , okay la kan? hehe
Rm30 yg telah habis d'gunakan di ZIPANGU hahaha
ne sijil diaaa..hehe ak xpandai nak snap .. :p
cik ijaaaaaa =)
meeeeee [^ ^,]
p/s : we're having so much fun here before "Demam Melanda" herk -hugh ~ 

Reactions:

My Dear Darwish ~

Tok tok tok ! Assalamualaikum ! hehehe .. jgn suspen dulu ek tgk tittle kat atas tuh .. hihihi , ne la keja aku masa cuti ne .. jaga budak "Darwish" ne , haha ..dia ne anak kwn my mmy hehe so ,masa cuti ne aku tlg2 lah jaga dia . budak ne manja gila tau ! aku kena pegang dia 24jam , *xda la 24jam sgt ,dia balik jam 5 jgak haha* tapi best jgak jaga dia ne ,tak jgak aku sunyi kan kat rmh ne .so ,aku habiskan masa ak dgn dia sblm aku pg CUTI2 Malaysia n KERJA !.. haha .. mcm budak2 la aku kat rmh main dgn dia .. penat jgak la ,aku blh rehat n buat keja aku masa dia tido jak .. tapi dia tido pun kejap2 jak .. masa pagi dia dtg awal ,so xda harapan la nak bgn lewat masa cuti , dia dtg jak pagi2 ada dah kat sblah aku .. aisshh , potong btol .Tadi pagi dia ketuk kpala ak dgn mainan dia.. perghhh ! sakit tau naseb x benjol ..hahaha
comel tak dia tido , comel kan kan kan .. hihi

okok ,aku nak sambung jaga dia dulu k , ne td dia tido skg dah bangun .. aiyooooo , napa lah tido kejap2 ne ..hahaha k la bloggie ,chow cin chow .. *winkwink* [^ ^,].. assalamualaikum ~ 


Reactions:

My Soulmate My Besties ~

Assalamualaikum semuaaaaaaa ~ hehehe dah makan? belum ! sama laaaahhhh ~ nanti kita makan sama-sama k? hahahaha *aduih nanti tracy kata ku ckp sorg2 lagi haha* ~ okok memandangkan aku dah off dunia fb untuk smentara so kemungkinan aku akan sntiasa update blog neh.. hehe as tittle kat atas neh kan ... so ,nak crta pasal soulmate aka my besties ! Dalam tahun 2011 ,mksud aku masa aku form 6 neh *ayat berterabur* 
byk insan2 yang istimewa yg aku kenal .. sebab apa aku kata istimewa sb dorg la yg warnakan hidup aku , masa aku happy atau masa aku sedih dorg akan ada kat sisi aku ~ hehehe so , here aku akn kenalkan sorg demi sorg okay? haha      

okay .. this is makcik ijaaaa ~ haha .. aku knal dia dah lama~ since form1 .. tapi tym tuh blm rapat gk .. sb yea , aku kn masih xbesa ngan environment kat skola tuh .. hehe .. kami mula rapat since form 4 until now .. she's the one yg salu warnakan hidup aku , ngeee..makcik ! thank u coz always be with me ,and always share anything with me even sometime we got misunderstood oso kan? but we still stick together until now..  hehe .. she is my best sista ! aku dah anggap dia mcm my own sis ! kan makcik !rindu mau pukul kau  hehe cik, dun be sad , anything happen ,i will always here for u , dun be sad of those thing that make u down..with Allah will u will get ur true love someday .. i will always pray for u ..wish we will always be sista sehingga ke jannah ~ InsyaAllah =) love u makcik ..

hey cutieeeee ~ peace ! wawawa .. this cute ah moi .. is my best best best sista yg sangat funny n salu t'connect ngan aku sma mcm makcik ija aku jgak .. hahaha nama dia tracy aka ling lao shi .. hahaha tapi yg aku pelik , napa or lain kata dia garang .. wawawa ..dia garang? meh aku smackdown kasi dia ndak garang .. ahhaa..sista ! thank u coz always be my good listener .ngeee . "kau tau aku tau ,aku tau kau tau"  let everything happen .. mcm kau salu ckp , ayat2 kau salu buat aku kuat n hilang sedih , honestly kau buat aku lebih matang pasal "love" hahaha. kan lao shi ? :p if u miss "him" just text me ..kta share2 aaaa,mcm ndak besa .. hehe , gonna miss u sista ! hmmm .rindu lah aku mau pukul kau hahaha. lapppiiuuu sis ~ wish we will always be sista forever ! ceh ! over aku ! ahaha =D

This mama yg kat sebelah aku nehh ,is ain cuhada.. oppss. haha .. ain suhada mohd nor nak upload gmbar dia sorg but line x m'izinkan huhu sokay ! ngeeee..baru kenal dia tahun lepas but mula rapat dgn dia tahun ne , hehe .. first knl dia ,erkkkk ,mcm familiar jak ngan perangai dia , pergghh rupanya , mcm cuzzy k'sygan ku , muszaimi ,*sejak bila aku panggil di nama penuh ne* haha yeap ,honest , perangai dia mmg sama ..SANGAT ! haha kawan ngan ain best sgt , sb dia garang .. napa aku suka dia garang? sebab dia salu marah aku bila perangai aku mcm budak2 .. haha , yeap ,aku mmg mcm budak2 , but tgh dalam proses  untuk jd matang now , okay ain .. haha thank u sb salu bg nasihat aku pasal .. hurmm , kau tau jgak apa .. hahaha shhhhh ! ;p harap our friendship kekal slamanya ain ~ pasti akan rindu kau !!!! haha lobe u .. muah2 .hahaha 

si kecik molek ne yg kat sblah aku ne.. nama dia fracia winner anak billy ~ perempuan iban yg pertama aku kenal ...dia sgt cantik kn?? keke .. nak upload jgak gmbr dia solo2 but line ne jelez plak mlm ne hehe dialah primadona kami .. haha ..walaupun kecik2 gne , tapi kecik2 cili padi tau , nampak sweeeetttt jer ,tapi kalau dia marah !! pergghhh ! seram babe .. hahaha .. tapi dia tetap sista yg baik ,salu kongsi crta ngan kami , n yg paling aku akn rindu nanti , pukulan berapi kau yg be'jaya m'newaskan pukulan ku .. ahaha . ayat punya laaa.. so ,ayat akhir untuk anda cik fracia .. UEH MAWA NEMU!!!! =)

~ I'll keep u all in my heart forever ~
p/s : abaikan muka aku yg bidak ! haha .. t'lebih excited mau b'gmbr gtuh la jdnyaaaa.. hahaha =D
Reactions:

SAYONARA "SMK LABUAN"

Assalamualaikum ~ hehe ..so , entry harine nak crta pasal hari t'akhir kat smk labuan *kena ambik result jgak ,blm la akhir sgt* kiki .. erm so harine b'samaan 14 disember 2011 b'akhir la exam STPM !!! erm .. Happy ada.. sedih pun ada jgak ... Happy sb xpayah pg skola .. n xjadi budak skola lagi.. sedih sebab nt ak akan rindu semua kenangan kat skola tuh.. erm... pahit manis selama 7 tahun aku skola ctuh , confirm banyak gilak !!! hehe .. n yg paling byk confirm la hari2 aku masa form6 ne .. ermm.. semuanya buat aku jadi lebih matang lagi .. yelaaaa , dah 19 kot ... tahun depan dah 20 ..angka 2 !! argghhh ~ tuaa dahh .. hahaha

btw urm .. masa form 6 ne la , byk benda aku belajar, byk buat aku sedar , siapa kawan n siapa kawan2 , pentingnya untuk hargai cikgu2 , n yg penting aku belajar untuk lebih hargai sahabat2 aku ,n xbleh judge s'sorg yg kita xkenal .. sb kta xtau dia mcm mana .. hehe , yeap ,aku cuma manusia yg xsempurna n slalu buat silap .. that's me .. hihi so ,i'm sorry dearest form 6 friends ~ ngeee ! so , nak crta ckit  mula2 aku dtg skola t'cinta yg bernama "SMK LABUAN" ngeee ~

Form 1 .. hehe .. aku lah antara org yg pendiam .. masok2 jak aku ddk jak dgn sepa2 yg aku xkenal langsung .. huhu tapi last2 ramai yg aku makin kenal but blm rapat sgt , antara yg aku knl tym form 1 yg still ngan aku , of coz , cik ija , afie ,zue ,marina ,rusyda ,roy ,amin ,zul .. walaupun dorg 3 org ne dah jauh , but still keep in touch okay .. dorg antara kwn yg sgt2 got sense of humour yg sgt kuat so ,buat aku happy ! haha okok , pendek crta .. life tym form 2 pun hampir2 jak ngan form 1.. but lebih rapat lagi dgn dorg .. kecuali , amin dah pindah .. hehe ..kn cik ija .. ;p ...hahaha .. '

Okay , life form 3 b'ubah balik .. ak kmbali senyap n sunyi kat klas .. haha .. sb aku pindah kelas .. then yg aku rapat tym tuh just dua org yg duduk kat depan ngan aku ..afie ngan zul .. hehe .. org2 kat kelas tuh tgk kami 3 mcm nerd2 jak .. kami mcm ngan dunia kami jak .. hahaha lucu bila fikir balik ... hehehe .. then masok form 4 ngan form 5 .. hehehe .. i'm getting crazy .. sbb org2 kat kelas tuh sgt mereng sama mcm aku.. hahaaha *opppsss ! joking* yang rapat ngan aku of coz cik ija t'cinta.. hahaha yg lain pun rapat jgak bha .. ada maream  ,marina,jz,zyra ,fiza ,noor ,jhoor ,ikram ,azman , alif n ramai lagi.. hehe .. rindu ngan dorg sgt2 .. hehe ..

Akhirnya , 2010- 2011.. merupakan tahun2 terakhir aku kat skola ne .. huhu .. best sgt .. masa kat form 6 ne , baru aku sedar erti sbnar sebuah persahabatan yg aku dah anggap mcm family kedua aku ..urm dua tahun ne ajar aku mcm mna nak hargai cikgu huhu xpa ,semua pengalaman ne aku akn simpan smpi ke liang lahad .. wah ! over plak.. haha.. form 6 jgak yg buat aku jmp dgn "someone" yg special for me .. aww ~ i'll miss him so much .. hihi okok coppp .. n yang pastinyaaaa .. aku akn rindu my 6AC familia ~ akan rindu kamu sgt2 .. n of cozzzz .. my dearest bestie .. yaw2 grup .. hehe .. cik ija ,tracy ,ain ngan c kecik fra.. haha .. akan rindu kamu walaupun kta akan salu jmp lagi kot kan .. dun forget our "Girls Hang-out" haha okok .. panjang sgt neeehh .. blh buat novel dahhh .. hahaha *xla pnjang sgt kot kan haha *  so here nak share ckit gmbar2 tym form 6 neh .. ok? ckit jer ..xpayah lebih2 .. hahaha






p/s : gonna miss every single moment with everyone of u ~ love u all so much ~ =')


Reactions:
CopyRight 2011♥ Me Myself My Life Story ♥